Máte rádi maso ? Radi si objednáváte šťavnatý a lahodný hovězí steak ? Pak jste zde správně. Dozvíte se jak si doma uvařit šťavnatý hovězí steak, stejně dobrý jako v luxusních restauracích za výrazně levnější peníze.
Postup: koupíme pravou svíčkovou a nakrájíme ji na plátky přibližně na 3-4 cm a kloubama rozmačkáme (neklepeme, maso bys mě rozbili) pak maso dáme na talíř a z každé strany potřeme množství dvou lžic z nejkvalitnějšího olivového oleje a pak maso dáme na velmi rozehřátou pánev a dvě a půl minuty pečeme ze všech stran aby jsme maso pořádně opekli a tím uzavřeli šťávu uvnitř. Do masa se nesmí píchat vidličkou aby šťáva nevytekla, na otáčeni použijte grilovací kleště, potom dejte předehřáté maso do trouby přibližně na 220°C na 3-5 minut záleží na tom jak to ch
cete mít propečený. Mezitím když se dodělává maso v troubě můžeme udělat nějakou přílohu, například zeleninu na pánvi nebo brambory. Na pánev přidejte nakládaný zelený pepř (bez nálevu) a smetanu a povařte přibližně 5 minut. Poté podáváme a osolíme dle chuti, dobrou chuť.
Ingredience: pravá svíčková, olivový olej, smetana, nakládaný zelený pepř a sůl
David Šťáhlavský
Mohlo by vás také zajímat:
Napsat komentář